PGB en fraude, er zijn ook goede verhalen

Fraude bestrijding binnen de zorg is een aandachtspunt voor Den Haag dat door alle partijen op de voet wordt gevolgd. Op 18 september j.l. stuurde minister Edith Schippers haar antwoorden op de vragen van 2 kamerleden over die bestrijding in het algemeen en over bestrijding bij PGB budgetten in het bijzonder.

De media geeft vooral aandacht aan de uitzonderlijke gevallen van oplichting, dat dwingt beleidsmakers tot het zetten van stappen en het maken van keuzes.

Er zijn ook heel veel goede verhalen te verhalen. Over cliënten die hun PGB budget goed inzetten en er alles aan doen om binnen dat budget de beste thuiszorg te krijgenVeel PGB gebruikers slagen daar erg goed in, ook dat mag wel eens gezegd worden.

Partciuliere thuiszorg kan een prima aanvulling daarop zijn.

Thuiszorg De Lage Landen legt u graag uit hoe die combinatie van PGB en particuliere thuiszorg kan worden uitgevoerd zonder dat u als cliënt daar iets van merkt.

 

Reacties (1)

nanda

Ben een betaalde mantelzorger (via een PGB) voor mijn dochter van 25 j. met Niet Aangeboren Hersenletsel.Heb mijn baan ervoor op moeten zeggen om voor haar te zorgen. Dit doe ik al 5j dag en nacht......Nu na 5j. is zij in staat om zelfstandig te wonen met mij (moeder) als begeleiding.......... Is erg zwaar maar heb het er graag voor over. Dus het PGB is wel degelijk een erg goed systeem.... En natuurlijk moet fraude aangepakt worden maar niet ten koste van de goedwillende gebruikers ervan!!!!!!!!!!!!!!!

Reageer

Uw naam:
Uw e-mailadres:
Reactie:
 

Anti-spam: complete the task

Particuliere Thuiszorg | Zorg aan huis | PTN | Laatst bijgewerkt: 18-01-2016

Follow Kijkopthuiszorg on Twitter