Werken in de thuiszorg

VACATURE: Onze samenwerkingspartner Qareworkpartners zoekt een Dialyse Verpleegkundige voor Brabants Ziekenhuis. Kennismaking moet voor de Kerst plaatsvinden. Start opdracht per 1 maart tot ongeveer 1 augustus voor gemiddeld 32 uur per week. Ben jij beschikbaar, bekwaam en voldoe je aan de meest recente kwalitatieve voorwaarden voor een dialyse verpleegkundige of ken je iemand, neem dan zsm contact op met Ria Groenenberg 06-15892650!

Als zelfstandige (freelance) zorgverlener werken in de thuiszorg iets voor jou?

Ben je op zoek naar werk in de thuiszorg? En wil je daarbij graag als zelfstandige zorgverlener aan de slag? Dan ben je bij Thuiszorg De Lage Landen aan het juiste adres! Wij brengen je in contact met cliënten die zorg aan huis vragen. Je verleent de zorg helemaal zelfstandig, zorg die natuurlijk doelmatig en van goede kwaliteit is, afgestemd op de behoefte van de cliënt.

inchrijfformulier zorgverlener

De organisatie

Thuiszorg de Lage Landen bemiddelt op het gebied van:

  • verpleging en verzorging
  • intensieve thuiszorg
  • 24-uur-verzorging en verpleging
  • ouderenzorg en begeleiding
  • gehandicaptenzorg

Voor wie kan Thuiszorg De Lage Landen bemiddelen?

Voor sommige werkzaamheden in de thuiszorg zijn specifieke kennis, vaardigheden en gerichte zorgervaring vereist, waarbij een diploma als verpleegkundige of verzorgende onmisbaar is. Maar niet voor alle zorgvragen zijn specifieke opleidingen vereist. Ook kunnen mensen met de nodige levenservaring en affiniteit met de gezondheidszorg, waardevolle zorgverleners zijn. Dan ligt het accent meer op ondersteuning in de zorg. Betrokkenheid bij en een goede vertrouwensrelatie met de cliënt zijn daarbij kernbegrippen.

Vrijheid en voordelen voor de zelfstandige zorgverlener

Je werkt niet in vast dienstverband en je hebt volledige vrijheid in het uitoefenen van je beroep. De dagen, tijdstippen en uren die je wilt werken, bepaal je samen met de cliënt. En dat maakt het werken als zelfstandig zorgverlener erg aantrekkelijk. Je combineert je zorgactiviteiten met je privéleven, studie of andere bezigheden die je tijdens het werken als zelfstandige graag wilt aanhouden.

Verantwoordelijkheden

Het werken als zelfstandige zorgverlener brengt naast de vele voordelen ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Daartoe behoort ten eerste blijvende deskundigheid in je beroep. Kennis, vaardigheden, bevoegdheden en bekwaamheden  zijn in onze ogen van groot belang om kwalitatief verantwoorde zorg te kunnen blijven leveren. Die punten verdienen je aandacht.  Je bent als zorgverlener persoonlijk verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening die je levert. Daarnaast hou je je administratie bij.  SoloPartners is een belangenbehartiger die zorgt voor begeleiding en ondersteuning, ook ten aanzien van het opzetten van bijhouden van je financiële administratie.

De belastingdienst heeft ook een aantal eisen geformuleerd. Je bent zelf verantwoordelijk voor je inkomen waarbij je een debiteurenrisico draagt. Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering behoort ook tot je verantwoordelijkheid. Eventueel kan het afsluiten van een ziektekosten- en /of arbeidsongeschiktheidsverzekering van toepassing zijn. Jaarlijks doet je aangifte van je inkomen. Op de site van de belastingdienst (belastingdienst.nl) kunt je deze informatie nog eens uitgebreid lezen of anders contact met hen opnemen via telefoonnummer 0800 0443.

Een ander punt van aandacht vinden wij je persoonlijke presentatie. Het is belangrijk dat je als zelfstandige zorgverlener aandacht besteedt aan je persoonlijke verzorging en kleding. Je toekomstige cliënten hechten daar waarde aan.

Hoe komt bemiddeling tot stand?

Thuiszorg De Lage Landen wordt rechtstreeks benaderd door de cliënt of familie met het verzoek om te bemiddelen tussen zorgvrager en zorgverlener. Ook door onze goede contacten met ziekenhuizen, huisartsen, thuiszorgorganisaties, het CIZ, MEE’s  en serviceflats krijgen wij verzoeken voor thuiszorg op maat.

De wensen en behoeften van de cliënt worden - op vertrouwelijke basis - besproken waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de cliënt en de situatie waarin de thuiszorg verleend zal worden. Daarna ga je zelf met de cliënt in gesprek om te kijken of je vaardigheden en werkaanbod aansluiten op de zorg waar de cliënt naar vraagt. Op die manier wordt een zorgvuldige bemiddeling tot stand gebracht.
Het aantal uren waarvoor wij je kunnen bemiddelen is afhankelijk van je beschikbaarheid, je flexibiliteit en je bereidheid te reizen. 
Wanneer bemiddeling tot stand komt wordt de ‘Overeenkomst van Opdracht’ aangevuld met de ‘Algemene Voorwaarden en Condities’ gehanteerd.

Ondersteuning vanuit Thuiszorg De Lage Landen

Als zelfstandige zorgverlener in de thuiszorg heb je geen leidinggevende of directe collega’s in je werkomgeving. Wij kunnen ons voorstellen dat je wel eens graag van gedachten wilt wisselen en zorgsituaties wilt bespreken. Je kunt dan altijd contact met ons opnemen. Dit geldt ook wanneer je je kennis en vaardigheden verder wilt ontwikkelen. We geven je graag advies over de (bij)scholingsmogelijkheden. 

Interesse? Samen aan de slag!

Heeft onze informatie je interesse gewekt vul dan het aanmeldformulier in.
Uiteraard kun je ook een afspraak maken voor een informatief gesprek. Je bent van harte welkom!

Particuliere Thuiszorg | Zorg aan huis | PTN | Laatst bijgewerkt: 18-01-2016

Follow Kijkopthuiszorg on Twitter